Daca ai avut macar curiozitatea sa te informezi in legatura cu energia alternative si sursele ei, cu siguranta ai dat peste o denumire pe care nu prea stiai de unde sa o iei. Vorbim despre sisteme fotovoltaice, sisteme care ar trebui sa faca ceva, dar nu prea ai stiut ce, sunt sigur.

Nicio problema, astazi iti voi explica ce sunt aceste sisteme si cu ce te ajuta, si mai ales cum le poti achizitiona ieftin.

Un sistem fotovoltaic te ajuta sa transformi energia solara in energie electrica cu ajutorul mai multor componente. Exista, ca in orice domeniu, sisteme mai complexe sau mai simple, insa din nici unul nu trebuie sa lipseasca modulul solar – panoul, bateriile si convertorul. Panoul solar capteaza razele soarelui, drept pentru care trebuie sa aveti grija unde instalati aceasta component – nu trebuie sa fie amplasat intr-o zona umbrita. Bateriile nu fac altceva decat sa inmagazineze energia electrica pe care o vei folosi mai tarziu, in timp ce convertorul transforma energia bruta in energie potrivita pentru aparatura din casa ta.

Pe langa aceste componente mai exista un contoar care are rolul de a masura nivelul transferului de energie. De asemenea mai este nevoie de un controller care controleaza puterea ce intra si iese din baterii.

In timp ce sistemele de prindere sunt indispensabile, daca iti doresti poti solicita si sistem de tracking. Acesta va urmari soarele, pe toata durata zilei, in asa fel incat nicio raza de soare sa nu fie risipita.

Daca si tu iti doresti independenta si economie, atunci trebuie neaparat sa ai un astfel de sistem fotovoltaic la tine acasa. Desi nu sunt neaparat ieftine, investitia nu trebuie suportata de unul singur. Exista un program guvernamental care subventioneaza pana la jumatate din pret, tocmai pentru ca se doreste o crestere a utilizarii energiei alternative.

Tot ce trebuie sa faci este sa vii in magazinele de profil, unde vei gasi sisteme fotovoltaice pentru toate buzunarele. Tot in magazinele serioase vei avea ocazia sa obtii si consiliere cu privire la obtinerea acestei subventii de la govern. Cu un drum, rezolvi tot ce e de rezolvat sit e intorci acasa cu independent energetica pentru toata viata!