Multe persoane nu stiu ca poti economisi bani buni doar schimband becurile pe care le folositi. Si nu numai ca veti economisi bani, dar va veti proteja ochii, nu veti polua iar consumul curentului electric  va scadea considerabil. Daca doriti o astfel de schimbare, daca doriti sa remediati aceste probleme, ar fi timpul sa va documentati si incepeti sa folositi becuri LED pentru a va ilumina casa iar acesta o sa va aduca multiple beneficii. Desii multi au adoptat aceasta schimbare, cei mai multi renunta la aceasta idee datorita pretului putin mai mare decat cel al becurilor normale, insa daca va decideti sa faceti o investitie, in timp va veti recupera banii si mai mult chiar veti si economisi, factura la curent scazand considerabil.

Denumirea de LED vine de la “Light Emmiting Diode”  in traducere insemnand “dioda care emite lumina” , acesta denumire referindu-se la principiile de functionare ale acestor dispositive electrice. O diferenta considerabila dintre becuri cu incadescenta si becuri LED este faptul ca cele din incandescente se infierbanta foarte tare pe cand cele LED opereaza la rece, pe langa asta, acestea sunt utilizate uneori in conjunctie cu baterii electrice solare, fiind foarte eficiente in ceea ce priveste energia consumata, acest lucru influenteaza si durata de viata a becurilor, facand-o mai mare decat cea a becurilor vechi.

Bine inteles, daca utilizati becuri LED veti beneficia de si mai multe avantaje, precum durata mult mai mare de functionare, ajuta la protejarea mediului inconjurator, nu exista multe restrictii dimensionale, adica luminile cu LED variaza ca si marime de la 2 mm la dimensiunea becurilor ce ilumineaza strazile spre exemplu, de asemenea becurile LED sunt proiectate astfel incat sa se potriveasca cu orice fel de soclu, folosit la iluminat. Un alt avantaj este acela ca o data cu schimbarea becurilor veti scapa de durerile de ochi si de cap, lumina becurilor LED fiind una alba si cat mai asemanatoare cu cea naturala, pe cand becurile incandescente au acea lumina galbena ce da dureri de ochi in special. Aveti posibilitatea de a va alege diferite culori de iluminare, avand o paleta foarte larga in care sunt incluse si cele neon, doar cu becurile LED veti avea parte de aceste beneficii.