Becurile led au aparut prin anii 20, insa abia de cativa ani incoace se poate spune ca s-au dezvoltat si au devenit accesibile pentru publicul larg. Marele lor avantaj, atat atunci cat si acum este consumul redus de energie. Datorita acetui consum minim, rezistentele led se uzeaza foarte greu. Cu alte cuvinte poti folosi o lampa cu becuri led cativa ani buni fara sa se defecteze.

LED_Background_1280_optLa o prima vedere becurile led sunt scumpe, pretul or plecand de la 20-30 de lei, un bec mic, in timp ce o lampa cu mai multe becuri sare de 200 de lei. Cu toate acestea, becurile led reprezinta o investitie. De ce? E foarte simplu, pentru ca o data cumperi ceva de calitate care se uzeaza greu si nu vei mai avea nevoie sa cumperi unul prea curand, iar a doua oara consuma foarte putine energei electrica, drept pentru care factura ta la electricitate va inregistra o scadere.

Iata cum niste simple becuri led reprezinta o investitie pe termen lung pentru care nu iti va parea rau ca ai facut-o. Un lucru important pe care trebuie sa il stii este faptul ca nu toate lampile care arata ca si cum ar folosi becuri led, chiar le folosesc. Marea industrie chinezeasca nu s-a dat in laturi nici de la becuri asa ca a introdus pe piata modiala becuri care arata exact ca becurile led, doar ca au o viata foarte scurta in comparatie cu cele originale. Mai mult, pretul nu difera foarte mult de cel original.

Asadar, aveti grija de unde cumparati, pentru ca daca tot cumparati ceva scump, asigurati-va ca este si de calitate.