• Panouri radiante cu infrarosii

Cea mai simpla, economica si eficienta solutie pentru incalzirea unor spatii este alegerea panourilor radiante cu infrarosii. Acestea se monteaza rapid, au durata mare de viata si folosesc tehnologia de incalzire prin radiatie cu infrarosu ce asigura un randament ridicat si un consum de energie electrica redus cu 50% fata de sursele de incalzire electrice clasice.
In cazul in care dorim sa cunoastem mai in detaliu acest principiu de functionare al unui sistem de incalzire cu infrarosii, este important sa ne informam in ceea ce priveste caracteristicile acestuia. Oricum despre un astfel de sistem putem spune ca este unul unic si inovator ideal pentru incalzirea unei locuinte si nu numai. Astfel, trecem la detaliile referitorare la principiul de functionare are unui astfel de sistem.

Energia soarelui

Despre soare putem spune ca este principalul izvor de energie, ce ajuta la alcatuirea si functionarea corecta a acestor sisteme ce se afla intr-o continua evolutie. Sistemele de acest tip evolueaza atat pe pamant, cat si in atmosfera – ocean, si cea mai mare cantitate de energie este captata de la soare, cu pana la 99%. Aceasta caldura este trimisa pe pamant sub forma de radiatie si pentru a se mentine o stare de echilibru, putem adauga ca Terra poate absoarbe o cantitate de energie solara egala cu cea emisa in spatiul cosmic. Despre traiectoria descrisa de radiatia solara mai putem adauga ca se numeste raza. Aceasta din urma atunci cand va traversa atmosfera va fi supusa unei dispersii cauzata de molecule, particule microscopice si praf. Apoi aceasta este absorbita si de nori, insa trece de acestia o cantitate insemnata de energie care poate fi folosita in cadrul acestor sisteme pentru incalzire.

Concepte de baza: caldura, temperatura si radiatia

In ceea ce priveste caldura si temperatura, despre acestea putem spune ca in limbajul cotidian se confunda destul de des, chiar daca acestea sunt concepte diferite. Astfel, temperatura este un parametru fizic, ce se refera in principal la senzatia de frig sau de cald, atunci cand intram in contact cu anumite substante. Apoi, despre caldura putem spune ca este de fapt un transfer de energie dintr-o parte in alta a unui mediu, sau intre anumite corpuri diferite ce pot produce o diferenta de temperatura. Astfel, caldura este ceea ce putem numi energie in tranzit, care curge mereu dinspre corpul mai cald, inspre cel mai rece, ceea ce poate duce la scaderea temperaturii pentru corpul mai cald, si implicit la cresterea temperaturii pentru corpul mai rece, insa volumul corpurilor va ramane mereu acelasi. Despre materia prima putem spune ca este formata din atomi si molecule care se afla intr-o miscare permanenta, constanta, si din aceasta cauza, corpurile materiale sunt caracterizate de o energie proprie, ce poarta denumirea de energie cinetica. Astfel, ciocnirea permanenta dintre atomi si molecule este transformata in caldura, si in acest sens se poate modifica temperatura corpurilor.

Caldura

Caldura este definita ca fiind o energie cinetica totala, formata din toti atomii si moleculele dintr-o substanta. In ceea ce priveste sistemul international de masurare despre aceasta energie putem adauga ca se masoara in Jouli, iar o alta metoda de masurare des folosita in acest sens este caloria. Despre calorie putem adauga ca este o cantitate de caldura necesara pentru a creste temperatura unui gram de apa cu un grad Celsius de la 14,5 la 15,5 grade.

Temperatura

In ceea ce priveste temperatura, despre aceasta putem spune ca este o unitate de masura pentru energia cinetica a mediei de atomi si molecule a unei substante. Cand o substanta este incalzita atunci atomii ce intra in alcatuirea acesteia se misca mult mai repede, iar temperatura creste, iar aceste efect poate fi aplicat si invers. Chiar daca despre caldura si temperatura putem spune ca sunt concepte diferite, acestea sunt dependente una de alta. Atunci cand vor fi puse in contact corpuri ce au temperaturi diferite, atunci are loc un transfer de caldura de la corpul cu o temperatura mai mare, catre corpul care are o temperatura mai mica.

Despre acest transfer de caldura intre corpuri mai putem adauga ca se poate face prin trei mecanisme, iar acestea sunt: conductie, convectie si radiatie. Desi vorbim despre aceste forme de transfer ale calduri in forme separate, trebuie specificat faptul ca ele actioneaza simultan in sistemul ce poarta denumirea de Terra – Atmosfera – Ocean, si se transfera caldura intre suprafata Terrei si atmosfera.

Radiatia

Referitor la radiatie, despre aceasta putem spune ca este de fapt energia transportata prin undele electromagnetice. Ea este produsa de o sursa catre exterior si este raspandita in toate directiile. In ceea ce priveste viteza, intensitatea, si directia fluxului de energie, despre acestea putem adauga ca sunt influentate de materie. Despre energia radiatiei putem spune ca este transportata de fotoni, iar aceste particule au masa zero. Traiectoria ce este descrisa de un foton poarta denumirea de raza. Undele de acest tip sunt cele care pot traversa spatiul inerplanetar si interstelar pana ajung pe Terra si sunt emise de catre soare sau stele. Referitor la caracteristicile luminii putem spune ca acestea sunt frecventa, lungimea de unda, si viteza, cele care sunt cat se poate de importante in ceea ce priveste determinarea energiei, a vizibilitatii, a puterii de penetrare, si altele. Aceste unde elecromagnetice sunt independente fata de frecventa sau lungime de unda, si au o viteza de propagare constanta. Radiatiile de acest tip sunt cele care pot contine o varietate mare de energii care pot determina totodata si spectrul electromagnetic.

Despre radiatie mai putem spune ca este o energie transportata de catre undele electromagnetice, iar unitatea de masura internationala este metrul, insa mai este folosit de asemenea si micrometrul, sau nanometrul. Radiatiile electromagnetice sunt unde electromagnetice ce au mereu in componenta energie electrica si magnetica, ce este prousa prin oscilare sau accelerare pentru o incarcatura electrica. Astfel, toate aceste forme de radiatii sunt produse prin incarcare accelerata. Totodata undele electromagnetice sunt cele care se pot deplasa in vid cu viteza luminii, si pot transporta energie de la un emitator, catre un receptor. Dupa cum va puteti da seama exista mai multe tipuri de unde electromagnetice ce se diferentiaza intre ele, prin frecventa si lungimea de unda, care poate varia intr-o gama larga.

In ceea ce priveste aceasta variatie pentru spectrul electromagnetic mai putem adauga ca poate depinde de varietatea si tipul de emitatori, iar acest spectru nu are niciodata limite inferioare sau superioare. Lumina pe care o vedem este o componenta a acestui spectru electromagnetic, si este definita ca parte a spectrului de radiatie ce poate fi receptata si de sensibilitatea ochiului uman.

Astfel, lumina vizibila este doar o mica parte a spectrului electromagnetic , spectrul este de asemenea compus din raze gama, raze X, sau radiatie ultraviolet, iar ordinea poate fi descrescatoare, sau crescatoare pe lungimea de unda. De asemenea trebuie sa mai amintim aici si lumina vizibila, radiatia infrarosie, microundele sau undele radio. In aceea ce priveste radiatia solara, despre aceasta putem adauga ca este cea care ocupa tot spectrul electromagnetic, de la razele X pana la undele radio. Insa trebuie adaugat si faptul ca cea mai semnificativa parte a spectrului este asociata si cu transferul de energie.

Aceste raze infrarosii au o serie de beneficii majore, si le putem explica in felul urmator: undele electromagnetice ce transporta energia sunt divizate in unde longitudinale. Razele care au o dimensiune mai mare de 4 micrometri sunt cele mai bune si benefice pentru sanatate, fiind foarte usor absorbite de corpul uman. Sunt cunoscute si in lumea medicala pentru faptul ca pot duce la eficientizarea activitatii fiziologice la nivel celular. Totodata radiatia infrarosie poate avea un rol cat se poate de important si in echilibrarea termodinamica a organismelor vii, ceea ce inseamna ca poate fi potrivita si in acest sens. Pariculele de nanosilver sunt cele care pot produce si un efect antibacterian si inodor.

Un alt element important in ceea ce priveste folosirea acestor sisteme este acela ca pot produce ioni negativi care au un rol foarte important in ceea ce priveste anihilarea radicalilor liberi. Aceste efecte sunt resimtite de catre organismul uman fiind foarte importante in ceea ce priveste intarzierea aparitiei efectelor de imbatranire, si pot ajuta de asemenea foarte mult si la imbunatatirea tonusului psihic.

Astfel, efectul combinat al acestor trei actiuni, vorbind despre infrarosu, nanosilver si ioni negativi, nu poate fi decat o caldura care poate penetra stratul superficial al pielii, un efect destul de asemanator cu cel utilizat in clinicile de fizioterapie, atunci cand se incalzeste lichidul corporal al unei persoane. In aceste conditii se poate genera o mare activitate si vitalitate fiziologica, ceea ce inseamna ca veti avea mai multa energie. In aceste conditii o persoana poate resimti o temperatura cu 3-4 grade Celsius mai mare decat cea reala in camera in care va aflati, ceea ce nu se intampla in cazul altui sistem de incalzire pentru locuinta.

Sistemul de incalzire cu radiatie infrarosie este un sistem inovator, de o calitate ce nu va lasa niciodata de dorit, si poate din acest motiv s-a impus si la nivel mondial, ca fiind lider in materie de incalzire. Aceste sisteme de incalzire cu infrarosu sunt cele care pot incalzi o locuinta, la fel cum soarele incalzeste pamantul, intr-o forma cat se poate de confortabila, naturala, si curata. Despre aceste sisteme mai putem adauga ca nu au in nici un fel efecte secundare nocive, si nu exista in acest sens nici un inconvenient care sa poata deranja omul.

NU EXISTA NICIUN EFECT SECUNDAR NOCIV, NU EXISTA NICIUN INCONVENIENT CARE SA POATA PREJUDICIA OMUL.

Consumul de curent electric este cel care va depinde in mod exclusiv de aparat, insa pe langa acest factor se poate adauga si temperatura exterioara, si de asemenea modul in care a fost facuta izolarea termica pentru acea locuinta. De cele mai multe ori, in timpul anotimpului rece, un astfel de aparat va avea o perioada de functionare situata intre 4 si 12 ore, iar acestea depindde in functie de temperatura de afara, si de asemenea de gradul de izolare al incaperii. In cazul in care o incapere are un grad mediu de izolare, atunci timpul in care aparatul va functiona se situeaza intre 7 si 8 ore pe zi. Acest panou este atat de cautat, deoarece este cel care reuseste de fapt sa puna la un loc acea energie care se piede din casa dumneavoastra, ceea ce nu inseamna decat ca la interior agentul termic va fi de fiecare data unul potrivit. Pentru a face o comparatie in acest sens, putem adauga ca un calorifer si o centrala termica poate tine agentul termic in locuinta intr-o proportie de 40-50% pe cand acest panou radiant Sunjoy poate oferi acest lucru la o capacitate impresionanta de 96-98%.

Astfel in cazul in care avem o camera de 16-20 mp, cu o inaltime medie de 2,5 m, si  cu un singur perete spre exterior, fara a fi la ultimul etaj, cu geamuri termopan si fara izolatie, va fi nevoie de un consum de 6 KW/zi, ceea ce la luna inseamna 200 KW. Despre montajul acestui panou putem spune ca este unul foarte simplu, ceea ce inseamna ca oricine poate face acest lucru, si se refera la faptul ca va trebui fixat cu 4 suruburi in dibluri pe tavan, sau pe perete, dupa care se introduce steckerul in priza. Apoi, in ceea ce priveste termostatul putem adauga ca acesta se aplica pe cablul de alimentare, sau se poate folosi de asemenea un termometru de priza.

ATENTIE!

Trebuie sa luati in considerare faptul ca acest panou a fost creat pentru acele camere care prezinta o izolatie termica medie, ceea ce inseamna ca acestea pot avea geamuri termopan, fara polistiren, si un singur perete la exterior. De asemenea este indicat ca si camerele alaturate perete in perete sa fie incalzite, deoarece in caz contrar este posibil ca acest panou sa fie suprasolicitat, si nu va putea face fata solicitarilor, deoarece prin peretii comuni va trebui sa incalzeasca si celelalte camere. In cazul in care asa vor sta lucrurile, atunci costurile vor fi mai ridicate si va fi mai greu sa se obtina in interiorul unei camere 18-20 grade. Trebuie sa puneti respectand toate detaliile aceste panouri in fiecare camera, iar in cazul in care veti dori sa incalziti doar o camera din intreaga casa, atunci este indicat sa puneti panouri care au o putere dubla.

Asa stau lucrurile si in ceea ce priveste apartamentele situate la ultimul etaj, si trebuie sa aveti in vedere acest lucru, in cazul in care veti dori sa va bucurati de cel mai bun randament termic. Asta, deoarece in cazul in care nu stiati acest lucru, pierderile prin tavan sunt foarte mari, iar in acest caz este nevoie de panouri cu o putere dubla, fata de un apartament situat la un etaj inferior. Aici trebuie sa mai adaugam ca fiecare panou are propriul sau termostat, iar acesta va trebuie sa fie setat pe temperatura dorita, dupa care sa il lasati sa lucreze in acest sens. Astfel nu trebuie sa opriti si sa reporniti mai apoi panoul pentru ca in acest sens nu veti face nici o economie de curent.

DIFERENTE PANOURI RADIANTE – PLASME
1. Panourile infrarosu pot fi montate atit pe tavan cit si pe perete – Plasmele doar pe perete
2. Panourile sint din tabla de aluminiu, plasmele FG din sticla si Plasma Color din material compozit si rama din lemn
3. Panourile sint albe, Plasmele FG negre, Plasmele Color sint… tablouri color.
4. Panourile SUNJOY emit ioni negativi si nanosilver permanent (chiar si atunci cind nu sint legate la o sursa de curent), FUSSION GLASS emit doar ioni negativi, dar numai atunci cind indeplinesc functia de incalzire, iar PRIMA si Plasma Color au doar functia de incalzire (fara efect ioni negativi)
5. Panourile SUNJOY au efect antifum, dezodorizant si antibacterian – Plasmele si PRIMA nu au aceste calitati
6. Panourile SUNJOY si PRIMA sint izolate pe partea dorsala, Plasmele nu
7. SUNJOY sint fabricate in Coreea de Sud, FUSSION GLASS in Germania, PRIMA si Plasma Color sint fabricate de o firma germana in China
8. SUNJOY are 96-99% randament, Plasma Color si PRIMA au 95-98% randament, FUSSION GLASS 90%
9. Durata medie de viata: SUNJOY 25 ani, FUSSION GLASS 10 ani, Plasma Color 30 ani si PRIMA 20 ani
10. Temperatura la suprafata: Sunjoy, PRIMA si Fussion Glass – 100 grade celsius, Plasma color – 60 grade celsius.

Tip panou Tara de fabricatie Tehnologie incalzire Randament Garantie Durata medie de viata Culoare aspect Posib. Personaliz. Ioni negativi Ioni argint
SUNJOY Coreea de Sud Turmalina 96-98% 10 ani 25 de ani alb sau colorat doar culoare permanent da
TABLOU C-CRYSTAL China Carbon Crystal 95-98% 5 ani 30 de ani tablouri da nu nu
PLASMA Germania Rezistenta carbon 90% 5 ani 10 de ani negru-cristal nu partial nu
PRIMA China Carbon Crystal 95-98% 5 ani 20 de ani alb nu nu nu
PRIMA COLOR China Carbon Crystal 95-98% 5 ani 20 de ani motiv color da nu nu
Tip panou Infrarosu Efect terapeutic Montaj Efect anti igrasie Efect antipraf Efect antifum Efect dezodorizant Efect antibacterial
SUNJOY da foarte puternic tavan-perete da permanent permanent permanent da
TABLOU C-CRYSTAL da partial perete da nu nu nu nu
PLASMA da mediu perete da partial partial partial nu
PRIMA da partial tavan-perete da nu nu nu nu
PRIMA COLOR da partial tavan-perete da nu nu nu nu
PANOUL Radiant PRIMA – varianta economica – fara nanosilver si ioni negativi, randament incalzire de 95%, durata de viata 20 ani, SUPER CALITATE pentru cel mai ieftin panou de pe piata !!!
Panoul este atat alb cat si color (modele prefigurate), are partea dorsala termoizolata, partea frontala din material compozit incadrata intr-o rama de aluminiu.

 Caracteristici Garantie Producator Pret (+TVA)
 P4 culoare alb 350W, S=6mp, 50x100x2cm  5 ani China 135 Euro
 P6 culoare alb 550W, S=12mp, 60x120x2cm  5 ani  China 151 Euro
 P8 culoare alb 750W, S=18mp, 90x120x2cm  5 ani China 202 Euro
 P10 culoare alb 950W, S=22mp, 100x150x2cm  5 ani China 220 Euro
 PC4 culoare color 350W, S=6mp, 50x100x2cm  5 ani  China 168 Euro
 PC6 culoare color 550W, S=12mp, 60x120x2cm  5 ani  China 185 Euro
 PC8 culoare color 750W, S=18mp, 90x120x2cm  5 ani  China 223 Euro
 PC10 culoare color 950W, S=22mp, 100x150x2cm  5 ani China 271 Euro

 Caracteristici Garantie Producator Pret (+TVA)
 Termostat digital C3  2 ani  import 20 Euro

 Caracteristici Garantie Producator Pret (+TVA)
 Termostat digital programabil C7  2ani  import 31.5 Euro

Plasma termica cu ioni negativi are ca suprafata de transmitere a radiatiei sticla, in comparatie cu panourile radiante a caror suprafata de radiatie este compusa dintr-un material compozit pe baza de carbon si alte elemente.
ULTIMA GENERATIE – INCREDIBIL – DOAR 100 GRADE TEMPERATURA LA SUPRAFATA – FARA PERICOL DE ARSURI ACCIDENTALE – DOAR 10 kg GREUTATE !!!
NU E NEVOIE DE NICIO MODIFICARE LA RETEAUA DE CURENT EXISTENTA – NU SUPRASOLICITA RETEAUA – FUNCTIONEAZA LA PRIZA EXISTENTA !!
TEMPERATURA UNIFORMA IN INTREAGA INCAPERE, REGLABILA LA TERMOSTAT PROGRAMABIL, FARA A FI NECESARA PERMANENTA MODIFICARE A TREPTELOR DE PUTERE !
Fiecare plasma din gama FUSSION GLASS este dotata cu termostat digital PROGRAMABIL.
FUSSION GLASS au un randament de 90%, de culoare negru, au in componenta pulbere de carbon, functioneaza pe baza de curent electric – 220V, se monteaza pe pereti, au efect terapeutic datorita ionilor negativi si nu prezinta nici un risc de accident. Montajul SIMPLU SI RAPID pe perete FARA A FI NECESAR PERSONAL SPECIALIZAT SAU MODIFICARI LA RETEAUA DEJA EXISTENTA!!!

Denumire Caracteristici Producator Pret final EUR (+TVA)
Fussion Glass 5 400-500W, 8mp, 60x90cm Germania 248
Fussion Glass 6 550-650W, 12mp, 60x120cm Germania 278
Fussion Glass 8 750-850W, 16mp, 60x120cm Germania 309
Fussion Glass 10 850-950W, 20mp, 60x120cm Germania 339

sunjoy---pozi-plasma.jpg

Mai mult decit caldura! DESIGN!
ULTIMA GENERATIE – INCREDIBIL – DOAR 60 GRADE TEMPERATURA LA SUPRAFATA – FARA PERICOL DE ARSURI ACCIDENTALE – DOAR 6 kg GREUTATE !!!
NU E NEVOIE DE NICI O MODIFICARE LA RETEAUA DE CURENT EXISTENTA – NU SUPRASOLICITA RETEAUA – FUNCTIONEAZA LA PRIZA EXISTENTA !!!
TEMPERATURA UNIFORMA PERMANENTA IN TOATA INCAPEREA, REGLABILA LA TERMOSTAT, FARA SA FIE NECESARA PERMANENTA MODIFICARE PE DIVERSE TREPTE DE PUTERE PENTRU A AVEA CONFORT TERMIC !!!
AVANTAJELE TABLOULUI CARBON CRYSTAL
1. economie de pina la 50% la factura de incalzire.
2. 5 ani termen de garantie.
3. peste 30 ani durata de viata.
4. efecte benefice sanatatii.
5. design deosebit – posibilitatea alegerii imaginii.
6. posibilitate de personalizare la cerere.
7. preturi incredibile.
8. montaj simplu si rapid.
9. prevazute cu termostat.
10. fara service, revizii, consumabile.

Denumire Caracteristici Producator Pret final EUR (+TVA)
Tablou C-Crystal H6 600W, 10mp, 96x67x5cm China 300
Tablou C-Crystal H8  800W, S=14mp, 130x70x5cm China 340
Tablou C-Crystal H9 900W, S=18mp China 360
Tablou C-Crystal H11 1100W, S=24mp China 400
Tablou C-Crystal H15 1500W, S=30mp China 460

VARIANTA DE LUX – CU NANOSILVER ŞI TURMALINA, Discounturi pana la 20%.

 

Tip Panou Radiant Putere Dimensiuni Mărime Cameră* Preţ EURO
(+TVA)
SR3 – alb 320W 600x600x20 mm pt. camere de 0-4 mp, H = 2,5m 298
SR4 – alb 435W 606x606x20 mm pt. camere de 4-8 mp, H = 2,5m 332
SR4 – maro 470W 600x600x20 mm pt. camere de 4-8 mp, H = 2,5m 342
SR5 – alb 578W 606x906x20 mm pt. camere de 8-12 mp, H = 2,5m 368
SR5 – maro 600W 600x900x20 mm pt. camere de 8-12 mp, H = 2,5m 398
SR7 – alb 735W 606x1206x20 mm pt. camere de 12-16 mp, H = 2,5m 440
SR8 – alb 866W 606x1506x20 mm pt. camere de 16-20 mp, H = 2,5m 521
SR8 – maro 890W 600x1500x20 mm pt. camere de 16-20 mp, H = 2,5m 551
SR9 – alb 950W 606x1506x20 mm pt. camere de 20-24 mp, H = 2,5m 557
SH16 white 1600 W 325x920x60 mm pt. camere de 50—100 mc, H = 3-4,5m 591
SH16 black 1600 W 325x920x60 mm pt. camere de 50—100 mc, H = 3-4,5m 591
SR25 2500 W 300x1200x50 mm pt. camere de 100-150 mc, H = 3,5-5m 506
SH25 2500 W 1350x334x55 mm pt. camere de 100-150 mc, H = 3,5-5m 649

Note: Oferim cate un termostat digital asociat fiecarui panou Sunjoy achizitionat.

Modelele SH au termostat incorporat cu telecomanda.

Efectele terapeutice ale unui panou radiant Sunjoy:

 • Poate echilibra tensiunea arteriala si poate imbunatati circulatia sanguina
 • Poate intari sistemul imunitar
 • Amelioreaza durerile reumatice
 • Poate elimina metalele grele din corp
 • Poate usura respiratia
 • Lucreaza pentru eliminarea sforaitului
 • Previne aparitia unor boli deriatrice
 • Poate incetini fenomenul de imbatranire
 • Este ideal pentru eliminarea microbilor, a virusilor, bacteriilor si a acarienilor
 • Previne cancerul
 • Previne aparitia nodulilor limfatici
 • Amelioreaza eficient simptomele menopauzei
 • Vindeca herpesul Zoster
 • Vindeca lumbagoul
 • Vindeca leucoreea
 • Imbunatateste starea vederii si previne aparitia unor boli a ochilor
 • Elimina si previne depresia
 • Previne insomnia si imbunatateste calitatea somnului
 • Amelioreaza si previne astmul si unele alergii
 • Poate imbunatati activitatea si apetitul sexual.

Despre aceste efecte terapeutice putem adauga ca au fost dovedite prin teste, analize si experimente de institutii renumite in toata lumea, ceea ce inseamna ca sunt cat se poate de reale.

In cazul in care veti dori se pot pune la dispozitie teste care pot dovedi faptul ca plantele pot creste cu pana la 50% mai repede si mai viguros in cazul in care acestea sunt amplasate intr-un mediul in care incalzirea se face prin folosirea unui panou SUNJOY.

Totodata, daca veti dori putem pune la dispozitie si unele teste si experimente in care se poate dovedi faptul ca aceste panouri SUNJOY pot avea un puternic efect antibacterian.

Apoi, in ceea ce priveste utilizarea acestor panouri radiante SUNJOY, mai putem adauga ca acestea pot avea si o functionare semipermanenta ceea ce inseamna ca isi poate pastra functionarea in ceea ce priveste scopul terapeutic separat de scopul de incalzire a acestuia, chiar daca este folosit numai pentru primul element. Astfel, trebuie sa va spunem ca dupa ce au fost efectuate studii de catre cele mai importante institutii din lume asupra acestor panouri radiante, putem adauga ca ele au EFECTE TERAPEUTICE MIRACULOASE, si pot fi ideale pentru o sanatate puternica, si in parametri optimi, si de asemenea ca urmare a efectuarii acestor studii se poate adaga ca panourile radiante de acest tip nu au sub nici o forma efecte secundare nedorite.

RADIATIA INFRAROSIE – Aceasta reprezinta de fapt unele raze cu o lungime de unda cuprinsa intre 4 si 14 microni. Despre radiatiile infrarosii de pana la 20 de micoroni putem spune ca sunt benefice pentru sanatate, si sunt cele acceptate foarte usor de corpul omenesc, si pot eficientiza activitatile fiziologice la nivel celular. Apoi, in legatura cu aceasta radiatie infrarosie mai putem adauga ca are un rol semnificativ in ceea ce inseamna echilibrul termodinamic referitor la organismele vii.

Ce reprezinta Ionii Negativi, si ce rol au?

Daca sunteti in cautarea unui raspuns la aceasta intrebare, putem spune ca emisia de ioni negativi, este cea realizata dupa baza unei tehnologii cat se poate de moderna, la baza careia sta un mineral, iar acesta este Turmalina. Aceasta din urma are proprietati semnificative in ceea ce priveste emisia de ioni negativi. Despre Turmalina, mai putem adauga ca este o piatra semipretioasa iar printre proprietatile sale se numara si cele curative recunoscute in toata lumea, care nu le mai intalnim nici la un alt material de pe glob. Acesti ioni negativi care sunt emanati de acest material au un rol foarte important in ceea ce inseamna anihilarea radicalilor liberi, iar corpul omenesc este ajutat pentru a intarzia efectul de imbatranire. De asemenea acest material este important pentru organism deoarece poate imbunatati tonusul psihic, si totodata sistemul imunitar va fi imbunatatit.

Este posibil sa va intrebat si dumneavoastra macar o data de ce este important sa stam afara la aer curat, sau de ce deschidem fereastra deseori pentru a intra in casa aer de afara. Acest lucru il facem deoarece in aer se regasesc unele elemente benefice pentru organism, care mai poarta denumirea de Vitamine ale aerului, iar acestea sunt prezente mai ales la munte, unde aerul este mai curat. Despre aceste vitamine mai putem adauga ca nu sunt altceva decat aeroioni negativi, care nu au gust sau miros, si care sunt esentiali deoarece efectele lor asupra organismului sunt cat se poate de benefice.

Astfel, acest set de asa zise vitamine, impreuna ca sesiunile de improspatare a aerului din casele noastre, au un rol foarte important in ceea ce priveste tratarea unor boli, sau a unor afectiuni. Totodata acesti ioni sunt particule incarcate electric, ssi rezulta din energia asupra unor molecule, prin care se poate pierde sau castiga un electron. Apoi un ion liber se cupleaza cu o molecula alaturata, care se va transforma mai apoi in ion negativ.

Deci, molecula originala din care a plecat un electron, va deveni acum ion pozitiv, care poate avea un rol negativ asupra sanatatii oamenilor, deoarece acestia pot intra in legatura cu particule de praf, sau alte elemente nocive care se regasesc in atmosfera. Despre particulele incarcate negativ, mai putem adauga ca au o durata de existenta destul de mica, si sunt foarte mobile. De asemenea mai putem adauga ca in natura acesti ioni se formeaza intr-o multitudine de moduri, pot fi generati de razele cosmice, razele ultraviolete, frictiunea curentilor de aer, sau caderile de apa sau de plante. In acest sens putem adauga ca acele de brad, si ferigele sunt cele care pot emana cantitati destul de mari de ioni negativi.

De cele mai multe ori doar o cantitate infinitezimala din atomii care se regasesc in aer sunt ionizati, iar ionii negativi si cei pozitivi sunt de cele mai multe ori in valori egale, cu un mic plus pentru ionii pozitivi. Dar in unele zone precum malul marii, sau unele cascade de apa, unde apa se afla intr-o continua miscare, puteti fi constienti de faptul ca proportia este alta, in favoarea ionilor negativi. Deci este indicat sa ne aflam in aceste zone, in cazul in care nu dorim sa avem de suferit de pe urma ionilor pozitivi, care pot avea un efect nociv, mai ales in cazul in care vom fi in locatii unde acestia se regasesc in cantitati destul de insemnate, precum furtunile de nisip.

Dar, dupa cum va puteti da si dumneavoastra seama, cel mai nociv sistem pentru sanatatea noastra incarcat cu multi ioni pozitivi este cu siguranta aglomeratia din centrele urbane. Ceea ce poate incarca semnificativ atmosfera cu ioni pozitivi, sunt gazele de esapament, smogul industrial, reziduurile de anvelope, fumul de tigara, cenusa si alte astfel de elemente.

In ceea ce priveste interiorul blocurilor moderne unde avem pereti cu ciment si fier putem spune ca aici se formeaza adevarate custi Faraday electromagnetice, care pot absoarbe toate sarcinile negative, si la fel se intampla si pentru sursele de apa, aerul conditionat si cuptoarele cu microunde. Apoi, mai putem adauga ca sarcina electrostatica pozitiva a produselor din materialele plastice pe care le intalnim la orice pas pot completa acest tablou pentru ioni negativi. Conform unei teorii a unui pionier in ceea ce priveste ionii, Vasiliev spunea despre acestia ca pot actiona asupra terminatiilor nervoase din plamani, si pot influenta starea sistemului nervos central, asupra organelor periferice. Apoi Albert Kruger a descoperit despre ionii negativi ca maresc rata vitezei de oxidare a serotoninei din sanga. Apoi despre ionii pozitivi putem adauga ca sunt cei care pot reduce viteza de baleiere a cililor din esofag, si de asemenea pot diminia mobilitatea mucoasei. Totodata ionii pozitivi sunt cei care pot favoriza vasoconstrictia si pot mari semnificativ ritmul respiratiei. Ionii negativi pot fi cei care reduc nevroza, si anxietatea, si pot mari apetitul si setea crescand totodata si stimulii sexuali.

Ca urmare a unui experiment cu generatoare de ioni negativi intr-o gradinita s-a observat cresterea putetii de concentrare a copiilor, iar acestia Au devenit mai calmi, senzatie de oboseala fiind diminuata considerabil. Apoi, tot acesti ioni negativi sunt cei care pot favoriza un grad sport de concentrare si pot favoriza aparitia starilor de calm. Apoi din punct de vedere fizic se pot ameliora semnificativ alergiile, sinuzitele, astmul bronsic, migrenele, arsurile si de asemenea durerile postoperatorii.

Dupa cum stiti deja este mult mai usor sa reusim sa prevenim o boala decat sa o tratam mai apoi, numai ca in aceste zile este destul de dificil sa ne ferim de riscurile care pot duce la aparitia unor boli de orice tip, dat fiind gradul de poluare care ne inconjoara. Pentru a preveni unele boli in acest sens, este indicat sa mergem mai des in excursii la munte sau la mare, si nu trebuie sa va ganditi la costuri sau la timpul liber de care dispuneti, deoarece este foarte important sa punem sanatatea pe primul loc.

Trebuie sa fim constienti de faptul ca este foarte indicat sa respiram mereu un aer curat si care nu are vicii, macar cateva zile pe an. Insa in cazul in care nu aveti timp sau bani pentru vacantele enuntate mai sus atunci aveti la indemana o varianta mai accesibila din acest punct de vedere, care este reprezentata tocmai de aparatul SUNJOY. Cu el veti avea posibilitatea sa aduceti in locuinta dumneavoastra, sau in spatiul in care va desfasurati activitatile profesionale un aer montan, si de asemenea acesta poate avea si alte proprietati curative asupra organismului ceea ce inseamna ca trebuie sa optati pentru un aparat SUNJOY.  Asta deoarece ca urmare a folosirii lui se poate mari considerabil capacitatea de munca fizica si intelectuala cu pana la 15-20%, ceea ce inseamna ca este ideal pentru spatiile in care va desfasurati activitatea profesionala. De asemenea acest aparat este ideal si in ceea ce priveste neutralizarea ionilor pozitivi care sunt emanati de aparatele electrice de langa noi, printre care putem aminti computerele, televizoarele, sau aparatele de radio.

De asemenea poate fi eliminata concentratia de praf, alergiile si microbii de 8-10 ori, si de asemenea se poate reduce cu pana la 10-20 de ori rodonul, elementul radioactiv de sol si de constructie, ceea ce inseamna ca acest aparat este ideal pentru a-l folosi si dumneavoastra.

Acest aparat SUNJOY are de asemenea si unele efecte benefice asupra unor boli, iar in cele ce urmeaza vom vorbi pe scurt despre acestea:

Boli ale sistemului cardiovascular:

Ideal pentru prevenirea de tromboflebita, hipertonie, hipotonie, stenocardie, neuroza inimii, deregralrile in circulatia sangelui, si are o actiune ideala in ceea ce priveste anticoagularea, imbunatatind semnificativ circulatia sangelui. Astfel, veti avea posibilitatea ca prin utilizarea acestui aparat sa stopati depunerile de colesterol pe peretii vaselor sanguine, si de asemenea se poate normaliza tensiunea arteriala.

Boli in ceea ce priveste sistemul respirator:

Este de asemenea potrivit pentru prevenirea si tratarea unor infectii respiratorii acute, bronsite cronice, bronhopneumonii, tuberculoza de gradul unu, si prin utlizarea sa se poate stabili o protectie a alveolelor plamanilor. Vor fi protejate de asemenea alveolele de inflamatie, hematoame, iar functionarea plamanilor va fi una tot mai buna de la o zi la alta.

Boli ale schimbului de substante:

Este ideal si pentru prevenirea si vindecarea unor alergii, urticarie, dermatita, si alte tipuri de reactii alergice se poate miscora concentratia alergenilor si a prafului. Astfel vor deveni mult mai rare si mai usoare crizele de alergii, si vor disparia urticaria si dermatita.

Boli de piele:
Aparatul poate fi ideal si impotriva eczemelor, plagilor, ulceratiilor, si poate miscora intensitatea unor dureri sau infectarea microbiana a plagilor, si se poate insensifica perioada de convalescenta.

Boli ale sistemului gastro-intestinal:

Poate trata gastroduodenita cronica, ulcerul gastro-duodenal, deschinaziile cailor biliare, si de asemenea este ideal pentru anihilarea stresului si poate readuce la normal activitatea celulelor secretorii ale stomacului. Poate duce la micsorarea durerilor, vor diparea dereglarile dispeptice, si se poate intensifica regenerarea mucoasei tractului intestinal.

Boli ale sistemului endocrin:

Poate ajuta in dereglarea ciclului menstrual, in caz de hipolactatie, dereglari sexuale, si poate imbunatati alimentatia cu sange a organelor situate in bazinul mic. Se poate normaliza ciclul, se mareste lactatia, si de asemenea activitatea sexuala va fi imbunatatita.

Boli ale sistemului nevos:

Produsul este ideal si pentru eliminarea stresului, a oboselii cronice, a neurozelor, a neuralgiilor.

Bolile ochilor:

Si in cazul ochilor acest produs este unul cat se poate de indicat, deoarece poate ajuta in cazul cheratitei, blefaritei, pentru cheratoconjuctivita, glaucom, cataracta si se pot miscora considerabil durerile. Principiul de lucru in acest sens este unul simplu, deoarece in panoul radiant prezentat fluxul aeroionic se formeaza cu ajutorul descarcarii incetinite, si are ca efect saturarea incaperii cu aeroioni negativi, care vor fi inspirati si poate duce la descarcarea de hematii in sange. Este indicat ca acest produs sa se utilizeze pentru incaperile de locuit, birouri, institutii de invatamant, medicale profilactorii, restaurante, piscine, scoli, gradinite, magazine, hale, hoteluri, biserici, incaperi cu praf de hartie, ciment si elemente radioactive.

Tehnologia Nanosilver

Aceasta tehnologie este cea care consta de fapt in acoperirea cu un strat coloidal de argint a sistemului care poate genera infrarosii. Astel in acest sens Samsung a dezvoltat aceasta tehnologie deoarece este o metoda sigura si sanatoasa, prin care se poate igieniza in mod eficient aerul ce intra in contact cu alimentele si cu pielea. Deci in cazul panourilor radiante aceasta tehnologie este cea care elimina microbii, bacteriile si virusii dintr-o anumita incapere, inainte ca aceste elemente negative sa aiba ocazia sa ajunga in organismul nostru. In acest sens putem adauga ca acesti agenti patogeni pot fi eliminati si dupa 5 minute in care este pus in functiune acest aparat. Pe langa rolul de dezinfectant pe care il au aceste panouri Sunjoy, poate elimina aproape instantaneu dintr-o incapere fumul si alte mirosuri neplacute.

Mai putem adauga despre aceasta tehnologie nanosilver ca in combinatie cu emisia de ioni negativi pe baza de turmalina si radiatie infrarosu, este unica in lume, fiind pusa la dispozitie de Energy Korea, producatorul panourilot SUNJOY.

20130103_1422192500_Sunjoy

Click edit button to change this text.