Craiova, la fel ca majoritatea oraselor din sudul tarii se bucura de aproximativ 200-250 de zile insorite pe an. Ce inseamna asta? Inseamna ca sudul tarii, in special Craiova, este zona perfecta pentru parcuri solare. Parcurile de panouri solare devin din ce in ce mai populare in Romania, in parte si datorita politicii guvernamentale si europene care sprijna activ initiativele private pentru conservarea naturii.

Zona sudica a tarii noastre este propice pentru crearea acestui gen de parcuri energetice, drept pentru care se doreste crearea unui parc de panouri solare la Craiova. In functie de suprafata pe care o va acoperi, parcul ar putea genera destula energie electrica pentru a alimenta intreg judetul, in mod constant.

Reprezentanti ai Guvernului afirma ca se doreste popularizarea acestor parcuri pentru ca energie este practic rgratuita, singurul lucru pe care utilizatorii casnici il vor plati fiind procesarea si intretinerea parcului.

Pe langa acest sprijin guvernamental, statul ii ajuta si pe cei care isi doresc un panou solar acasa. Guvernul achita pana la 6500 de lei din pretul unui panou solar, suma care reprezinta aproximativ jumatate din pretul unui panou solar.

Daca sunteti in cautarea unui panou solar sau doriti sa aflati mai multe informatii despre parcul de panouri solare din Craiova, puteti accesa linkul acesta. Aici veti avea acces la informatii de profil, locuri de unde puteti achizitiona un panou solar sau alte informatii utile legate de energia alternativa care urca tot mai mult in preferintele romanilor.