• Termeni si conditii

Acest site si continutul lui sunt proprietatea S.C. Stelanni Stef S.R.L.

1. Cum comand?

Va oferim consultanta in vederea alegerii si optimizarii sistemului / produsului dorit si potrivit nevoilor dumneavoastra. Astfel, prin completarea formularului din meniul “Cerere oferta”, ne ajutati sa cunoastem detaliile necesare dimensionarii si alegerii sistemului / produsului cel mai potrivit pentru nevoile d-voastra.

Pentru comanda efectiva a unui produs sau sistem va rugam sa folositi formularul de comanda din meniul „Cerere oferta”.

Va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne contacta prin e-mail sau telefonic pentru orice alta solicitare de comanda, informatii suplimentare sau reclamatii.

2. Livrarea produselor
Termenul obisnuit de livrare al sistemelor / produselor comandate se incadreaza intre 1 si 30 zile lucratoare din momentul inregistrarii comenzii. In conditii speciale, S.C. Stelanni Stef S.R.L. isi asuma dreptul de a mari timpul de livrare.

Livrarea se va face prin firma de curierat, firma specializata in transport, prin personalul propriu sau prin ridicare de la sediu / punctul de lucru.

S.C. Stelanni Stef S.R.L. livreaza produsele in toata tara si confirma comenzile inainte de onorarea lor prin contactarea clientului. S.C. Stelanni Stef S.R.L. isi rezerva dreptul de intarzia sau anula livrarea produselor daca aceasta nu poate fi onorata din motive independente de S.C. Stelanni Stef S.R.L.

In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja de S.C. Stelanni Stef S.R.L. dar nu si alte despagubiri. Valoarea maxima a obligatiilor companiei S.C. Stelanni Stef S.R.L. fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de aceasta de la client.

3. Plata produselor

Produsele a caror valoare depaseste 2500 RON vor fi achitate in avans daca exista pe stoc sau se va plati un avans de min. 40% pentru comanda la producator, urmand ca restul sa se achite la livrarea marfii.

In situatiile in care produsul achizitionat se regaseste in cadrul unor oferte promotionale, acesta se supune conditiilor ofertei.

a) Plata ramburs:
Este valabila doar pentru comenzile a caror valoare nu depaseste suma de 2500 Lei. La primirea coletului veti achita valoarea produsului in RON, confirmata de un reprezentat al firmei noastre anterior trimiterii coletului, alaturi de costul de transport.

b) Virament bancar:
Dupa efectuarea comenzii veti primi o factura proforma / deviz cu valoarea sistemului sau produsului in RON la cursul BNR din ziua facturarii. Dupa achitarea facturii se va trimite produsul. Factura va contine ca pozitie separata si costul transportului catre beneficiar, cu exceptia cazurilor in care s-a stabilit cu clientul alta modalitate de livrare a marfii.

c) Plata cu numerar in avans:
Pentru produsele a caror valoare depaseste suma de 2500 Lei este necesara constituirea unei garantii sub forma unui avans de minim 40% din valoarea marfii. Avansul nu se restituie pentru situatiile neimputabile societatii Stelanni Stef, exceptie fac numai comenzile/contractele incheiate la distanta.

d) Plata in rate:
Este valabila in conditiile de la submeniul Sistem de Finantare.

Moneda de plata : Lei la cursul de schimb al BNR din ziua emiterii facturii.

Costul orientativ al transportului: de la 14 lei pana la cateva sute de lei, functie de greutatea marfii si de distanta de livrare.

Pentru produse a caror greutate este mai mica de 15 kg, la cerere, acestea se pot ridica si de la sediul sau punctele de lucru ale firmei.

4. Calitate si garantie

Garantia si calitatea pentru sistemele / produsele livrate este cea oferita de producatorii acestora.
La solicitarea acordarii garantiei va fi necesara prezentarea certificatului de garantie, produsul în ambalajul original împreuna cu documentatia tehnica si toate accesoriile cu care a fost livrat (daca este cazul, la solicitarea furnizorului garantiei), actul fiscal cu care a fost cumparat, precum si o descriere scrisa a defectului; în lipsa acestora nu se poate asigura asistenta asigurata de garantia produselor.
Produsele care vin cu Certificat de Garantie de producator se vor preda pentru rezolvarea problemelor de garantie la punctele mentionate pe aceste certificate.

Garantia este valabila numai pentru utilizatorul indicat pe certificatul de garantie la sectiunea „Beneficiar”, certificatul nefiind transmisibil.

Rezolvarea problemelor aparute poate fi facuta numai de personalul furnizorului, sau de o terta persoana fizica sau juridica agreata de furnizor, cu exceptia produselor care vin însotite de certificate de garantie emise direct de producator. Durata rezolvarii problemelor de garantie nu va depasi 10% din perioada de garantie a produsului. Perioada de garantie se prelungeste cu perioada cât produsul a fost în service. In cazul în care durata reparatiilor depaseste 10% din perioada totala de garantie, produsul se înlocuieste cu unul nou identic sau mai bun, sau se returneaza contravaloarea produsului.

Garantia se pierde în urmatoarele cazuri:
1. Orice deteriorare mecanica sau fizica a produsului duce la anularea garantiei (fisuri, rupturi, zgârieturi, urme de îndoire, circuite arse, integrate carbonizate, urme de supraîncalzire, urme de lovituri, coroziuni, rugina si orice alte modificari de natura mecanico-fizica conforme cu manualul de utilizare).
2. Varsarea de lichide pe produsele electronice.
3. Defectiuni si pagube datorate neatentiei, neglijentei, manipulare defectuoasa în timpul transportului, greseli de instalare si întretinere, interventia persoanelor neautorizate, pastrarea în conditii improprii, furtul.
4. In cazul în care se constata ca nu au fost respectate conditiile de utilizare conforme cu manualul de utilizare (întreruperi frecvente de alimentare, lipsa înpamântarii, extensii improvizate, umiditate necorespunzatoare, uzura exagerata, utilizarea echipamentelor în conditii extreme)
5. Distrugerea sigiliilor, lipsa sau deteriorarea etichetelor de identificare de pe produse.

6. Montarea unor sisteme / produse complexe de personal neautorizat si instruit in acest scop.

In cazul solicitarii unei interventii nejustificate în perioada de garantie (componente fara defectiuni), furnizorul îsi rezerva dreptul de a solicita contravaloarea manoperelor de verificare si testare, inclusiv costurile de deplasare a echipei de interventie.
Pentru întretinerea sistemelor / produselor complexe se recomanda încheierea unor contracte de întretinere / service.

Montajul echipamentelor livrate se va face numai de persoane autorizate si instruite in acest scop, conform reglementarilor aplicabile in vigoare.

5. Politica de returnari

Returul produselor se supune ordonantei legii nr. 51 / 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ordonantei de urgenta nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la incheierea contractului sau primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, fara nici o avarie, in stare perfecta de functionare (adica sa nu prezinte nici o defectiune), inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum.

Denuntarea de contract se face numai in scris, prin completarea cererii de retragere. Pentru situatia descrisa mai sus, sumele primite de la client se vor rambursa in maxim 14 de zile.

Returul produselor se supune acelorasi legi numai pentru produsele comandate de la distanta care sunt livrate clientilor prin curierat rapid, comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru / punctul de lucru sau livrate si montate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

Persoanele juridice nu beneficiaza de dreptul de retur.

6. Despre produsele prezentate

Imaginile produselor prezentate pe acest site sunt cu titlu de prezentare si pot diferi fata de cele ale produselor.

Imaginile reale alaturi de caracteristicile tehnice ale produselor se regasesc numai in specificatiile producatorilor.

7. Documente contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face telefonic, electronic (e-mail) sau prin alt mijloc de comunicare.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Livrarea sau comanda unor produse se poate face si la sediul / punctul de lucru al vanzatorului ori la amplasamentul consumatorului, pe baza completarii unei comenzi / contract scris.

8. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

9. Riscuri si responsabilitati

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre Cumparator sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei.

Eventualele litigii aparute se rezolva pe cale amiabila, iar atunci cand nu este posibil, solutionarea lor este de competenta instantei de drept comun.

Forta majora exonereaza de raspundere partea care a invocat-o in conditiile legii.

10. Politici privind pretul marfurilor / serviciilor

Preturile oferite clientilor sai la produse / servicii pe acest website nu contine TVA.

Preturile afisate in Euro sunt de referinta, pretul exact va fi comunicat clientului odata cu incheierea contractului / comenzii si informarea acestuia privind disponibilitatea stocului.

Ne rezervam dreptul de a modifica preturile afisate functie de variatiile de pret de la furnizori, evolutia cursului de schimb sau alte modificari de preturi, taxe si tarife de pe piata  de marfuri si transport nationala si internationala.

11. Conditii privind promotiile

Toate promotiile oferite in luna, respecta cadrul de reglementare aplicabil.

Pentru acelasi produs comandat, nu se aplica cumulul de promotii oferite.

12. Informatii privind deseurile electronice
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, H.G 1037/2010, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
– clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
– colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE.