• Termeni si conditii

Acest site si continutul lui sunt proprietatea S.C. Stelanni Stef S.R.L.

1. Cum comand?

Va oferim consultanta in vederea alegerii si optimizarii sistemului / produsului dorit si potrivit nevoilor dumneavoastra. Astfel, prin completarea formularului din meniul “Cerere oferta”, ne ajutati sa cunoastem detaliile necesare dimensionarii si alegerii sistemului / produsului cel mai potrivit pentru nevoile d-voastra.

Pentru comanda efectiva a unui produs sau sistem va rugam sa folositi formularul de comanda din meniul „Cerere oferta”.

Va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne contacta prin e-mail sau telefonic pentru orice alta solicitare de comanda, informatii suplimentare sau reclamatii.

2. Livrarea produselor
Termenul obisnuit de livrare al sistemelor / produselor comandate se incadreaza intre 1 si 30 zile lucratoare din momentul inregistrarii comenzii. In conditii speciale, S.C. Stelanni Stef S.R.L. isi asuma dreptul de a mari timpul de livrare.

Livrarea se va face prin firma de curierat, firma specializata in transport, prin personalul propriu sau prin ridicare de la sediu / punctul de lucru.

S.C. Stelanni Stef S.R.L. livreaza produsele in toata tara si confirma comenzile inainte de onorarea lor prin contactarea clientului. S.C. Stelanni Stef S.R.L. isi rezerva dreptul de intarzia sau anula livrarea produselor daca aceasta nu poate fi onorata din motive independente de S.C. Stelanni Stef S.R.L.

In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja de S.C. Stelanni Stef S.R.L. dar nu si alte despagubiri. Valoarea maxima a obligatiilor companiei S.C. Stelanni Stef S.R.L. fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de aceasta de la client.

3. Plata produselor

Produsele a caror valoare depaseste 2500 RON vor fi achitate in avans daca exista pe stoc sau se va plati un avans de min. 40% pentru comanda la producator, urmand ca restul sa se achite la livrarea marfii.

In situatiile in care produsul achizitionat se regaseste in cadrul unor oferte promotionale, acesta se supune conditiilor ofertei.

a) Plata ramburs:
Este valabila doar pentru comenzile a caror valoare nu depaseste suma de 2500 Lei. La primirea coletului veti achita valoarea produsului in RON, confirmata de un reprezentat al firmei noastre anterior trimiterii coletului, alaturi de costul de transport.

b) Virament bancar:
Dupa efectuarea comenzii veti primi o factura proforma / deviz cu valoarea sistemului sau produsului in RON la cursul BNR din ziua facturarii. Dupa achitarea facturii se va trimite produsul. Factura va contine ca pozitie separata si costul transportului catre beneficiar, cu exceptia cazurilor in care s-a stabilit cu clientul alta modalitate de livrare a marfii.

c) Plata cu numerar in avans:
Pentru produsele a caror valoare depaseste suma de 2500 Lei este necesara constituirea unei garantii sub forma unui avans de minim 40% din valoarea marfii. Avansul nu se restituie pentru situatiile neimputabile societatii Stelanni Stef, exceptie fac numai comenzile/contractele incheiate la distanta.

d) Plata in rate:
Este valabila in conditiile de la submeniul Sistem de Finantare.

Moneda de plata : Lei la cursul de schimb al BNR din ziua emiterii facturii.

Costul orientativ al transportului: de la 14 lei pana la cateva sute de lei, functie de greutatea marfii si de distanta de livrare.

Pentru produse a caror greutate este mai mica de 15 kg, la cerere, acestea se pot ridica si de la sediul sau punctele de lucru ale firmei.

4. Calitate si garantie

Garantia si calitatea pentru sistemele / produsele livrate este cea oferita de producatorii acestora.
La solicitarea acordarii garantiei va fi necesara prezentarea certificatului de garantie, produsul în ambalajul original împreuna cu documentatia tehnica si toate accesoriile cu care a fost livrat (daca este cazul, la solicitarea furnizorului garantiei), actul fiscal cu care a fost cumparat, precum si o descriere scrisa a defectului; în lipsa acestora nu se poate asigura asistenta asigurata de garantia produselor.
Produsele care vin cu Certificat de Garantie de producator se vor preda pentru rezolvarea problemelor de garantie la punctele mentionate pe aceste certificate.

Garantia este valabila numai pentru utilizatorul indicat pe certificatul de garantie la sectiunea „Beneficiar”, certificatul nefiind transmisibil.

Rezolvarea problemelor aparute poate fi facuta numai de personalul furnizorului, sau de o terta persoana fizica sau juridica agreata de furnizor, cu exceptia produselor care vin însotite de certificate de garantie emise direct de producator. Durata rezolvarii problemelor de garantie nu va depasi 10% din perioada de garantie a produsului. Perioada de garantie se prelungeste cu perioada cât produsul a fost în service. In cazul în care durata reparatiilor depaseste 10% din perioada totala de garantie, produsul se înlocuieste cu unul nou identic sau mai bun, sau se returneaza contravaloarea produsului.

Garantia se pierde în urmatoarele cazuri:
1. Orice deteriorare mecanica sau fizica a produsului duce la anularea garantiei (fisuri, rupturi, zgârieturi, urme de îndoire, circuite arse, integrate carbonizate, urme de supraîncalzire, urme de lovituri, coroziuni, rugina si orice alte modificari de natura mecanico-fizica conforme cu manualul de utilizare).
2. Varsarea de lichide pe produsele electronice.
3. Defectiuni si pagube datorate neatentiei, neglijentei, manipulare defectuoasa în timpul transportului, greseli de instalare si întretinere, interventia persoanelor neautorizate, pastrarea în conditii improprii, furtul.
4. In cazul în care se constata ca nu au fost respectate conditiile de utilizare conforme cu manualul de utilizare (întreruperi frecvente de alimentare, lipsa înpamântarii, extensii improvizate, umiditate necorespunzatoare, uzura exagerata, utilizarea echipamentelor în conditii extreme)
5. Distrugerea sigiliilor, lipsa sau deteriorarea etichetelor de identificare de pe produse.

6. Montarea unor sisteme / produse complexe de personal neautorizat si instruit in acest scop.

In cazul solicitarii unei interventii nejustificate în perioada de garantie (componente fara defectiuni), furnizorul îsi rezerva dreptul de a solicita contravaloarea manoperelor de verificare si testare, inclusiv costurile de deplasare a echipei de interventie.
Pentru întretinerea sistemelor / produselor complexe se recomanda încheierea unor contracte de întretinere / service.

Montajul echipamentelor livrate se va face numai de persoane autorizate si instruite in acest scop, conform reglementarilor aplicabile in vigoare.

5. Politica de returnari

Returul produselor se supune ordonantei legii nr. 51 / 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ordonantei de urgenta nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la incheierea contractului sau primirea produsului. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, fara nici o avarie, in stare perfecta de functionare (adica sa nu prezinte nici o defectiune), inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, adica acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum.

Denuntarea de contract se face numai in scris, prin completarea cererii de retragere. Pentru situatia descrisa mai sus, sumele primite de la client se vor rambursa in maxim 14 de zile.

Returul produselor se supune acelorasi legi numai pentru produsele comandate de la distanta care sunt livrate clientilor prin curierat rapid, comenzile care au fost ridicate de la sediul nostru / punctul de lucru sau livrate si montate de firma noastra direct la clienti prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

Persoanele juridice nu beneficiaza de dreptul de retur.

6. Despre produsele prezentate

Imaginile produselor prezentate pe acest site sunt cu titlu de prezentare si pot diferi fata de cele ale produselor.

Imaginile reale alaturi de caracteristicile tehnice ale produselor se regasesc numai in specificatiile producatorilor.

7. Documente contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face telefonic, electronic (e-mail) sau prin alt mijloc de comunicare.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Livrarea sau comanda unor produse se poate face si la sediul / punctul de lucru al vanzatorului ori la amplasamentul consumatorului, pe baza completarii unei comenzi / contract scris.

8. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

9. Riscuri si responsabilitati

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre Cumparator sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei.

Eventualele litigii aparute se rezolva pe cale amiabila, iar atunci cand nu este posibil, solutionarea lor este de competenta instantei de drept comun.

Forta majora exonereaza de raspundere partea care a invocat-o in conditiile legii.

10. Politici privind pretul marfurilor / serviciilor

Preturile oferite clientilor sai la produse / servicii pe acest website nu contine TVA.

Preturile afisate in Euro sunt de referinta, pretul exact va fi comunicat clientului odata cu incheierea contractului / comenzii si informarea acestuia privind disponibilitatea stocului.

Ne rezervam dreptul de a modifica preturile afisate functie de variatiile de pret de la furnizori, evolutia cursului de schimb sau alte modificari de preturi, taxe si tarife de pe piata  de marfuri si transport nationala si internationala.

11. Conditii privind promotiile

Toate promotiile oferite in luna, respecta cadrul de reglementare aplicabil.

Pentru acelasi produs comandat, nu se aplica cumulul de promotii oferite.

12. Informatii privind deseurile electronice
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, H.G 1037/2010, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
– clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
– colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE.

13. Prelucrarea datelor cu caracter personal
În ceea ce priveşte datele dvs. cu caracter personal confidenţialitatea acestora este deosebit de importantă pentru noi. În vederea livrării bunurilor și serviciilor comandate, confirmării Comenzii, informării Dvs. privind stadiul Comenzii, oferirii de răspunsuri la reclamațiile plasate, evaluării bunurilor și serviciilor oferite, precum și a exercitării unor activități comerciale, de facturare, promovare a bunurilor și serviciilor, de marketing, publicitate, de dezvoltare, sunteți de acord să ne încredințați următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, cnp, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, număr de telefon. Vă rugăm să nu ne furnizați alte date cu caracter personal decât cele strict necesare scopului precizat în această politică.Datele cu caracter personal vor fi furnizate cu consimțământul Dvs. sunt și vor fi colectate și prelucrate de noi numai în scopurile pe care le vom prezenta în rândurile de mai jos.
Menționăm faptul că prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează în temeiul consimțământului Dvs. în acest sens (art. 6 alin. (1) lit. (a) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, numit în cele ce urmează Regulamentul.
Situațiile în care Stellani Stef va colecta și prelucra datele Dvs. cu caracter personal și scopurile în vederea cărora aceste date vor fi prelucrate:
Formular de contact si comanda pe site-ul www.energie-alternativa.com, www.stelanni.bizoo.ro, www.facebook.com/surse.alternative.
Colectarea datelor cu caracter personal în acest caz are scopul principal de a oferi răspuns la orice întrebare ai avea, dându-ne posibilitatea sa te contactam si sa îți oferim soluțiile solicitate. Aceste date (ex. adresă e-mail, număr telefon, nume) sunt necesare pentru o bună comunicare între societatea noastră și Dvs., în calitate de potenţial client.
CINE ARE ACCES LA DATELE DVS.?
Vă aducem la cunoștință că în scopul funcționării eficiente a activitatii, utilizăm diferite servicii de la furnizori externi sau interni (”persoane împuternicite de operator”), cărora le putem transmite o parte din datele cu caracter personal colectate de la Dvs., cu mențiunea expresă că vom apela doar la persoane împuternicite care oferă garanţii suficiente pentru punerea în aplicare a unor măsuri tehnice şi organizatorice adecvate, astfel încât prelucrarea să respecte cerinţele prevăzute în Regulament şi să asigure protecţia drepturilor Dvs. Categoriile de servicii pentru care colaborăm cu furnizorii mai sus menționați și datele cu caracter personal transferate acestora sunt următoarele:

SMTP (comunicare email) – adresa de e-mail;
Servicii de facturare – nume, prenume, cnp, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă;
Servicii de curierat/poștă – nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă;
Servicii de comentarii – nume, prenume, e-mail.
CÂT TIMP SUNT STOCATE DATELE DVS.?
Datele cu caracter personal furnizate de Dvs. vor fi prelucrate şi stocate pe perioada derulării relațiilor contractuale cu Dvs., precum și ulterior, pentru o durată rezonabilă, care nu poate fi mai scurtă decât termenul general de prescripție.

CARE SUNT DREPTURILE DVS.?
În calitate de persoană vizată, aveți următoarele drepturi:

-dreptul de acces la date – aveți dreptul de a obține din partea Stelanni Stef o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc, precum și acces la datele respective; totodată, puteți obține o copie a datelor cu caracter personal furnizate societății noastre și care fac obiectul prelucrării; pentru orice alte copii solicitate de Dvs., Stelanni Stef poate percepe o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative; în cazul în care introduceți cererea în format electronic și cu excepția cazului în care solicitați un alt format, informațiile vă vor fi furnizate într-un format electronic utilizat în mod curent;
-dreptul la rectificare – aveți dreptul de a obține rectificarea de către Stelanni Stef a datelor cu caracter personal inexacte, precum și dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete; Stelanni Stef va comunica fiecărui destinatar căruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice rectificare a acestora, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate și vă va informa cu privire la acești destinatari, dacă veți solicita acest lucru;
-dreptul la ștergerea datelor – aveți dreptul de a obține din partea Stelanni Stef ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, iar Stelanni Stef are obligația de a șterge datele respective, atunci când: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; (ii) vă retrageți consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare; (iii) vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea; (iv) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; (v) datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale ce revine Stelanni Stef în temeiul dreptului Uniunii sau al legislației române; Stelanni Stef va comunica fiecărui destinatar căruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice ștergere a acestora, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate și vă va informa cu privire la acești destinatari, dacă veți solicita acest lucru;
-dreptul la restricționarea prelucrării – aveți dreptul de a obține din partea Stelanni Stef restricționarea prelucrării în cazul în care vă aflați într-unul din următoarele cazuri: (i) contestați exactitatea datelor, pentru perioada care îi permite Stelanni Stef să verifice exactitatea datelor; (ii) prelucrarea este ilegală, iar Dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; (iii) Stelanni Stef nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrarii, dar Dvs. le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau (iv) v-ați opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale ZAO Media prevalează asupra drepturilor Dvs.; Stelanni Stef va comunica fiecărui destinatar căruia i-au fost divulgate datele cu caracter personal orice restricționare a prelucrării, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate și vă va informa cu privire la acești destinatari, în cazul în care veți solicita acest lucru;
dreptul la portabilitatea datelor – aveți dreptul de a primi datele Dvs. cu caracter personal, în modul în care au fost furnizate către Stelanni Stef, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și de a transmite aceste date altui operator, în anumite condiții; pentru exercitarea acestui drept, aveți dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la Stelanni Stef la alt operator atunci când acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;
-dreptul la opoziție – aveți dreptul de a vă opune, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, în orice moment, prelucrării datelor Dvs. cu caracter personal, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziții;
-dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri;
-dreptul de a depune o plângere în fața Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;
-dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal efectuate de Stelanni Stef pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.
CUM AVEȚI ACCES LA DATELE DVS.?
Pentru orice întrebări sau cereri referitoare la datele cu caracter personal pe care ni le-ați transmis, inclusiv în vederea exercitării drepturilor pe care le aveți, astfel cum sunt acestea menționate în cadrul secțiunii anterioare, ne puteți contacta la adresa: Craiova, str. Gh.Titeica, nr.1, C28/3 200023, email: office@energie-alternativa.com

Stelanni Stef se obligă să vă furnizeze informațiile solicitate de Dvs. în format electronic atunci acest lucru când este posibil, cu excepția cazului în care solicitați un alt format.

Informațiile furnizate, precum și orice comunicare și măsuri luate în cadrul exercitării Dvs. a drepturilor de mai sus sunt oferite de Stelanni Stef gratuit. Astfel, în cazul în care cererile pe care Dvs. le formulaţi sunt considerate nefondate sau excesive din cauza unui caracter repetitiv, Stelanni Stef poate:

(i) fie să perceapă o taxă, ținând cont de costurile administrative pentru furnizarea informațiilor sau a comunicării sau pentru luarea măsurilor solicitate;
(ii) fie să refuze să dea curs cererii.
Precizăm faptul că prin acceptarea acestui acord, datele Dvs. personale vor fi prelucrate de Stelanni Stef conform prezentei Politici de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal.

Vă mulțumim![/fusion_text][/fullwidth]